NEWSLETTER

Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ

Kalendarz

Linia czasu

Zbożowy zawrót głowy

2017-05-12 12:55:08
Responsive image

Moda lubi powracać – również ta kulinarna! Amarantus, komosa ryżowa, kamut to tylko nieliczne przykłady na to, że lubimy wracać do przeszłości. Dziś starożytne odmiany zbóż przeżywają swój renesans i ponownie pojawiają się na naszych talerzach. Co odróżnia je od popularnych gatunków ? Czy warto dodawać je do codziennych posiłków?

Dobrane pary prosto z natury!

2017-05-11 16:38:35
Responsive image

Wiele słyszy się o diecie rozdzielnej i nie łączeniu produktów z różnych grup piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej, ale czy takie działanie ma swoje naukowe uzasadnienie? Jak powinno dobierać się produkty, by przynosiły tylko korzyści dla naszego organizmu? Gdzie szukać inspiracji?

Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

2017-04-12 16:30:13
Responsive image

Wzrok to zmysł, który ma wpływ praktycznie na każdą dziedzinę naszego życia – również na kwestie żywieniowe. Potrawy, które nam się podobają i wyglądają apetycznie, po prostu bardziej nam smakują. Jak zatem komponować i serwować posiłki, aby pobudzały nasz apetyt już „od pierwszego wejrzenia”?

Zadbaj o swój mózg przed egzaminem gimnazjalnym!

2017-04-12 15:57:03
Responsive image

Stosy przeczytanych lektur i podręczników, dziesiątki nadgryzionych długopisów oraz setki rozwiązanych testów próbnych! Wielkimi krokami zbliża się jeden z najtrudniejszych szkolnych momentów – egzamin gimnazjalny. Jak nie dać się stresowi i poprawić kondycję mózgu, by z sukcesem zakończyć ten etap edukacji?

Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

2017-04-11 16:50:04
Responsive image

„W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

Przepisy na pyszną Wielkanoc bez glutenu

2017-03-23 16:36:42
Responsive image

Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań. Nie wyobrażamy sobie świętowania bez uroczystego śniadania z żurkiem lub białym barszczem i słodkości w postaci pysznych mazurków czy bab. Co jednak w sytuacji, kiedy z naszej diety musimy wyłączyć produkty zawierające gluten? Jak wtedy przygotować Wielkanocne potrawy, by były nadal smaczne?

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam: